Voorbeeldbrieven scholen

Tijdens de coronacrisis in 2020 waren er diverse maatregelen die inbreuk maakten op de grondwet. Mochten deze maatregelen nogmaals ingevoerd worden, dan kunt u onderstaande informatie nogmaals raadplegen.

Zorgen over de schoolmaatregelen?

lees hier wat je als ouder kan doen

De scholen gaan weer beginnen en ondanks dat het fijn is dat kinderen het dagelijkse leven weer kunnen oppakken, geeft het ook veel zorgen. Ouders maken zich massaal zorgen om de anderhalve-meter-maatregel, het overdreven wassen van handen en op het VO de verplichting van mondkapjes. Daarom heeft een groep professionals samen met vele bezorgde ouders een brief geschreven. Hieronder vind je twee brieven; een brief voor het basisonderwijs en één voor het middelbaaronderwijs.

Tevens vind je hier een begeleidende brief voor alle ouders die daar behoefte aan hebben. Hierin nemen we je mee in de wereld van het onderwijs en de spagaat waarin zij zich momenteel bevinden. We leggen je uit hoe je het beste met scholen in gesprek kunt gaan om zo ook echt gehoord te worden.

Deze brieven zijn bedoeld om te sturen naar de directie van de school waar jouw kinderen les krijgen. Zij zijn wettelijk verplicht een veilige omgeving te bieden voor iedereen binnen de school en op die verantwoordelijkheden worden ze gewezen met deze brieven. Dit doen we vanuit het standpunt dat we gezamenlijk vooruit willen kijken; hand in hand. Veel onderwijsinstellingen voelen zich klemgezet tussen verschillende meningen zowel binnen als buiten de school. Wij willen graag meedenken en de scholen daarbij verzoeken om de genomen maatregelen op korte termijn te heroverwegen, zodat de regels ook de gezondheids-en veiligheidsbelangen van het kind dienen; niet alleen die van de overheid.

Voorbeeldbrief indien een school een pcr-test wil verplichten :

Wil de school van jouw kind dat hij of zij een PCR-test ondergaat? Hierbij de garantstelling die je kan overleggen aan de school, waarin je vraagt om te tekenen voor de aansprakelijkheid voor eventuele schade.

Met deze brief erkend de school aansprakelijkheid

Andere voorbeeldbrieven:

(bron: Voorwaarheid)